stop looking at my bottom
Boeren worden onderschat. Terwijl wij onze dagen doorbrengen met PowerPoint-presentaties en controleren of er geen woord rijmt op sinaasappel, voeden zij de hele wereld (dat is niet niks). Daarom willen we er alles aan doen om de uitdagingen waar ze voor staan te begrijpen en manieren te bedenken waarop we kunnen helpen. We werken samen met onze boeren om ervoor te zorgen dat onze ingrediënten worden verbouwd op een manier die goed is voor het milieu en voor jou.
Daarnaast hebben we ook een hele reeks projecten, zoals het verminderen van ongelijkheid en het terugdringen van onze CO2-uitstoot. We ondersteunen biodiversiteit en helpen ons doel te bereiken om 100% duurzaam gecertificeerde ingrediënten in te kopen.
We hebben graag persoonlijk contact met onze boeren. Een kopje koffie gaat er altijd in, dus we spreken regelmatig af met hen, met onafhankelijke auditors en met mensen van duurzaamheidsorganisaties over de hele wereld om te praten over hoe we onze ingrediënten op de meest duurzame manier kunnen verbouwen.
Sinds we in 2007 onze eigen duurzaamheidsstandaarden hebben ontwikkeld, is het aantal merken en retailers dat standaarden, certificeringregelingen en etiketteringsregelingen gebruikt, zo erg gegroeid dat het voor sommige leveranciers te zwaar is geworden. Om dit op te lossen, zijn we samen gaan werken met het SAI (Sustainable Agriculture Initiative) en meer dan honderd andere merken om te voldoen aan de Farm Sustainability Assessment (FSA)-standaard. We hebben drie trajecten ontwikkeld met onze leveranciers om hen te helpen aan de FSA-standaard te voldoen door implementatie, gelijkwaardigheid met andere formeel goedgekeurde standaarden zoals Rainforest Alliance of een duurzaamheidsproject. Als je net zo enthousiast bent over duurzaamheidsstandaarden in de landbouw als wij, kun je hier meer lezen over het initiatief.
Voldoen aan duurzaamheidsstandaarden is maar een stukje van de duurzame-landbouw-puzzel. We investeren ook op andere gebieden om ongelijkheid te helpen verminderen, de biodiversiteit te vergroten en het grote probleem van klimaatverandering aan te pakken.
We hebben niet alleen kwaliteitscriteria die door Rainforest Alliance worden gecertificeerd, maar we werken ook samen met Emerging Leaders (een liefdadigheidsinstelling die gespecialiseerd is in het ontsluiten van menselijk potentieel) om boeren in kwetsbare gemeenschappen te ondersteunen.
In de afgelopen jaren hebben we het inkomen van meer dan 8.000 boeren verhoogd en tegen 2030 zullen we investeren in de verbetering van de levensomstandigheden van 20.000 boeren.
Bijen zijn geweldig. En niet alleen vanwege hun honing. Zonder deze kleine vliegende bestuivers, zou het knap lastig worden om het fruit te verbouwen dat in onze drankjes gaat. Dus investeren we in een paar projecten om deze bestuivers te helpen door bijenhotels te bouwen, ecologische verbindingszones te maken en het gebruik van pesticiden te verminderen. We gaan alles testen op 1000 hectare land, en wanneer we weten wat wel of niet werkt, rollen we het op grotere schaal uit.
Het verbouwen, persen, pletten en vervoeren van onze ingrediënten is waar 42% van onze CO2-voetafdruk vandaan komt. We werken aan manieren om de CO2 op onze boerderijen te verminderen, en ook bij elk ander onderdeel van ons bedrijf.