landbouwkampioenenvruchtbare landbouw

farming championsBoeren worden onderschat. Terwijl wij onze dagen doorbrengen met PowerPoint-presentaties en controleren of er geen woord rijmt op sinaasappel, voeden zij de hele wereld (dat is niet niks). Daarom willen we er alles aan doen om de uitdagingen waar ze voor staan te begrijpen en manieren te bedenken waarop we kunnen helpen. We werken samen met onze boeren om ervoor te zorgen dat onze ingrediënten worden verbouwd op een manier die goed is voor het milieu en voor jou.

Daarnaast hebben we ook een hele reeks projecten, zoals het verminderen van ongelijkheid en het terugdringen van onze CO2-uitstoot. We ondersteunen biodiversiteit en helpen ons doel te bereiken om 100% duurzaam gecertificeerde ingrediënten in te kopen.onze reis naar 100% duurzaam verbouwen

Het is makkelijk om aan lekkere ingrediënten te komen. Het is wat ingewikkelder om aan lekkere ingrediënten te komen die mensenrechten beschermen, klimaatverandering tegengaan en die gecertificeerd zijn als duurzaam geteelde ingrediënten. Deze reis maken we om ervoor te zorgen dat alles wat we in een fles persen of pletten goed is voor mens en planeet.


2007

We trappen af door al onze bananen te kopen van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen (wat we nog steeds doen). Dit betekent dat vanaf dat moment 5% van onze ingrediënten duurzaam wordt ingekocht.

a bunch of bananas

2009

We starten een project om onze mangoboeren te helpen die de impact van klimaatverandering al ervaren. Omdat ze geconfronteerd worden met droogtes en grillige moessons, creëren we een vijfstappenprogramma om hen te helpen hun mangobomen beter bestand te maken tegen extreem weer.

mangoes

2010

We gaan samenwerken met onze aardbeientelers in Spanje om te kijken of we de hoeveelheid water kunnen verminderen die nodig is om onze aardbeien te verbouwen. Alleen al in 2015 besparen we 1.7 miljard liter water en The Guardian geeft ons een Sustainable Business Award. Lees hier het volledige verhaal.

watering strawberries 2010

2016

Na jarenlang onze eigen duurzaamheidsnormen te hanteren, gaan we samenwerken met SAI (Sustainable Agriculture Initiative) en meer dan honderd andere merken om aan de Farm Sustainability Assessment (FSA)-standaard te voldoen. Lees er hier meer over

SAI FSA 2016

2017

We lanceren ons FITR-programma. Al is de naam wat lastig als je het snel wilt uitspreken, FITR helpt ons scoutingteam om erachter te komen of nieuwe ingrediënten duurzaam kunnen worden ingekocht of niet. Lees hier meer over ons FITR-programma.

fitr

2018

Começamos a trabalhar com alguns dos nossos produtores indianos de mangas para ajudá-los a alcançar a norma SAI-FSA. Leva a um aumento de 48% dos seus rendimentos e 80% de redução em custos químicos. Resultado.

farming champions mango

2020

Maar liefst 82% van onze ingrediënten zijn nu geverifieerd als duurzaam geproduceerd volgens de SAI-FSA-norm. We geven onszelf een schouderklopje en gaan dan aan de slag met de laatste 18%

balloons

2023

We zetten ons in om ons groente en fruit op een verantwoorde manier in te kopen. Momenteel zijn we heel dichtbij om 100% van onze ingrediënten tegen 2030 als duurzaam te laten verifiëren (op dit moment al 98%). En zodra we dit hebben bereikt, zullen we ervoor zorgen dat alle producten die we in onze keten introduceren aan dezelfde normen voldoen.

trophy

hoe we duurzaamheidsnormen voor de landbouw hebben behaald


We hebben graag persoonlijk contact met onze boeren. Een kopje koffie gaat er altijd in, dus we spreken regelmatig af met hen, met onafhankelijke auditors en met mensen van duurzaamheidsorganisaties over de hele wereld om te praten over hoe we onze ingrediënten op de meest duurzame manier kunnen verbouwen.

Sinds we in 2007 onze eigen duurzaamheidsstandaarden hebben ontwikkeld, is het aantal merken en retailers dat standaarden, certificeringregelingen en etiketteringsregelingen gebruikt, zo erg gegroeid dat het voor sommige leveranciers te zwaar is geworden. Om dit op te lossen, zijn we samen gaan werken met het SAI (Sustainable Agriculture Initiative) en meer dan honderd andere merken om te voldoen aan de Farm Sustainability Assessment (FSA)-standaard. We hebben drie trajecten ontwikkeld met onze leveranciers om hen te helpen aan de FSA-standaard te voldoen door implementatie, gelijkwaardigheid met andere formeel goedgekeurde standaarden zoals Rainforest Alliance of een duurzaamheidsproject. Als je net zo enthousiast bent over duurzaamheidsstandaarden in de landbouw als wij, kun je hier meer lezen over het initiatief.investeren in de

toekomst van landbouw


Voldoen aan duurzaamheidsstandaarden is maar een stukje van de duurzame-landbouw-puzzel. We investeren ook op andere gebieden om ongelijkheid te helpen verminderen, de biodiversiteit te vergroten en het grote probleem van klimaatverandering aan te pakken.bee hive


ongelijkheid verminderen

We hebben niet alleen kwaliteitscriteria die door Rainforest Alliance worden gecertificeerd, maar we werken ook samen met Emerging Leaders (een liefdadigheidsinstelling die gespecialiseerd is in het ontsluiten van menselijk potentieel) om boeren in kwetsbare gemeenschappen te ondersteunen. 

In de afgelopen jaren hebben we het inkomen van meer dan 8.000 boeren verhoogd en tegen 2030 zullen we investeren in de verbetering van de levensomstandigheden van 20.000 boeren.

 

ontdek meer

inzetten voor biodiversiteit

Bijen zijn geweldig. En niet alleen vanwege hun honing. Zonder deze kleine vliegende bestuivers, zou het knap lastig worden om het fruit te verbouwen dat in onze drankjes gaat. Dus investeren we in een aantal projecten om deze bestuivers te helpen door bijenhotels te bouwen, ecologische verbindingszones te maken en het gebruik van pesticiden te verminderen. We gaan alles testen op 1000 hectare land, en wanneer we weten wat wel of niet werkt, rollen we het op grotere schaal uit.

CO2-uitstoot verminderen

Het verbouwen, persen, pletten en vervoeren van onze ingrediënten is waar 42% van onze CO2-voetafdruk vandaan komt. We werken aan manieren om de CO2 op onze boerderijen te verminderen, en ook bij elk ander onderdeel van ons bedrijf.

ontdek meerde wortels van ons fruit

Aardbeien die minder water nodig hebben in Spanje. Appels die helpen met het maken van bijenhotels. Kokosnoten die kleine boeren door een pandemie heen helpen. Lees hier hoe we ons fruit op een duurzame manier verbouwen, terwijl je ondertussen je vocabulaire met wat spannende technische termen vergroot.

man holding coconuts