stop looking at my bottom
Boeren worden flink onderschat. Terwijl wij onze dagen doorbrengen in PowerPoint-presentaties en met dubbelchecken of er nog steeds geen woord rijmt op kiwi, zijn de boeren bezig de hele wereld te voeden (en dat is een zwaardere klus dan dat je denkt). Daarom willen we goed begrijpen voor welke uitdagingen zij staan, zodat we manieren kunnen vinden om ze te helpen. Samen met onze boeren zorgen we ervoor dat onze ingrediënten op een manier worden verbouwd die goed is voor hen en goed voor de planeet waarop ze worden verbouwd.
Op dit moment zijn we druk met projecten om ongelijkheid te verminderen, CO2-uitstoot te verminderen, biodiversiteit te bevorderen en om ervoor te zorgen dat 100% van onze ingrediënten duurzaam wordt ingekocht.
Het is makkelijk om aan lekkere ingrediënten te komen. Het is wat ingewikkelder om aan lekkere ingrediënten te komen die mensenrechten beschermen, klimaatverandering tegengaan en die gecertificeerd zijn als duurzaam geteelde ingrediënten. Deze reis maken we om ervoor te zorgen dat alles wat we in een fles persen of pletten goed is voor mens en planeet.
We hebben graag persoonlijk contact met onze boeren. Een kopje koffie gaat er altijd in, dus we spreken regelmatig af met hen, met onafhankelijke auditors en met mensen van duurzaamheidsorganisaties over de hele wereld om te praten over hoe we onze ingrediënten op de meest duurzame manier kunnen verbouwen.
Sinds we in 2007 onze eigen duurzaamheidsstandaarden hebben ontwikkeld, is het aantal merken en retailers dat standaarden, certificeringregelingen en etiketteringsregelingen gebruikt, zo erg gegroeid dat het voor sommige leveranciers te zwaar is geworden. Om dit op te lossen, zijn we samen gaan werken met het SAI (Sustainable Agriculture Initiative) en meer dan honderd andere merken om te voldoen aan de Farm Sustainability Assessment (FSA)-standaard. We hebben drie trajecten ontwikkeld met onze leveranciers om hen te helpen aan de FSA-standaard te voldoen door implementatie, gelijkwaardigheid met andere formeel goedgekeurde standaarden zoals Rainforest Alliance of een duurzaamheidsproject. Als je net zo enthousiast bent over duurzaamheidsstandaarden in de landbouw als wij, kun je hier meer lezen over het initiatief.
Voldoen aan duurzaamheidsstandaarden is maar een stukje van de duurzame-landbouw-puzzel. We investeren ook op andere gebieden om ongelijkheid te helpen verminderen, de biodiversiteit te vergroten en het grote probleem van klimaatverandering aan te pakken.
We werken samen met Emerging Leaders (een liefdadigheidsinstelling die gespecialiseerd is in mensen te helpen ontwikkelen naar hun potentie) om boeren in kwetsbaardere gemeenschappen te ondersteunen en te versterken. Dit maakt allemaal deel uit van ons doel om de ongelijkheid te verminderen door tegen 2023 te investeren in het levensonderhoud van 10.000 boeren.
Bijen zijn geweldig. En niet alleen vanwege hun honing. Zonder deze kleine vliegende bestuivers, zou het knap lastig worden om het fruit te verbouwen dat in onze drankjes gaat. Dus investeren we in een aantal projecten om deze bestuivers te helpen door bijenhotels te bouwen, ecologische verbindingszones te maken en het gebruik van pesticiden te verminderen. We gaan alles testen op 1000 hectare land, en wanneer we weten wat wel of niet werkt, rollen we het op grotere schaal uit.
Het verbouwen, persen, pletten en vervoeren van onze ingrediënten is waar 42% van onze CO2-voetafdruk vandaan komt. We werken aan manieren om de CO2 op onze boerderijen te verminderen, en ook bij elk ander onderdeel van ons bedrijf.