recycle revolutiein cirkels draaien

image of a recycling billboardZweefmolens. De grappen van je vader. Onze planeet. We houden ervan als dingen eindeloos rond blijven draaien, en we willen dat met onze flesjes hetzelfde gebeurt. Sinds we zijn begonnen, doen we hard ons best om onze gezonde drankjes in mensen hun handen (en lichamen) te krijgen terwijl we tegelijkertijd onze planeet gezond willen houden. Op dit moment zijn plastic flesjes de meest duurzame manier om dit te doen. Ze zijn gemakkelijk te recyclen, hebben een lagere CO2-uitstoot dan glas en wij zijn ervan overtuigd dat dit de juiste keuze is als het gaat om het tegengaan van klimaatverandering. Om te bewijzen dat plastic geen rommel is, willen we ervoor zorgen dat ieder flesje weer wordt verzameld en hergebruikt.onze meest duurzame fles tot nu toe

Je kunt het misschien niet zien, maar onze smoothieflesjes zijn de meest duurzame tot nu toe. Ze zijn gemaakt van 50% gerecycled plastic en 15% plantplastic, en zijn 100% recyclebaar. Voor het plantaardige gedeelte gebruiken we een bijproduct van suikerriet dat melasse heet. We werken er hard aan om de flesjes nog duurzamer te maken, en we zijn goed op weg.

recycling bottle diagramhet verhaal tot nu toe


2003

Começamos a pensar sobre o impacto que as nossas garrafas têm no planeta e lançámos a nossa primeira garrafa com 25% de plástico reciclado (rPET). Momento épico.

recycling acticists slider 2003

2006

We maken al onze verpakkingen voor 50% van gerecycled plastic (rPET). Op één na, waarmee we testen met PLA (een composteerbaar plastic).

50% rpet bottle

2007

We testen onze eerste 100% gerecyclede fles, als eerste ter wereld. Een geweldig idee. De uitwerking was minder. De kwaliteit was helaas niet goed genoeg.

100% rpet bottle

2011

We moeten terug naar 35% rPET omdat de flessen er niet goed uitzien. We krijgen advies en ondersteuning van onze vrienden van WRAP.

35% rpet bottle

2013

We werken hard aan het verbeteren van de kwaliteit van onze flesjes en het lukt om sommige terug te krijgen naar 50% gerecycled plastic (rPET). Mooie tijden.

50% rpet bottle

2018

We maken onze meest duurzame fles tot nu toe, gemaakt van 50% gerecycled plastic en 15% plantplastic. Onze beste en mooiste fles tot nu toe.

50% rpet bottle 2018

2020

Al onze sap- en smoothieflesjes worden gemaakt van 50% rPET.

50% rpet bottles 2020

2025-2030

Tegen 2025 gaan we proberen om al onze flessen 100% van duurzame materialen te maken, zoals gerecycled en plantaardig plastic. We zijn al over de helft.

100% recyclable bottle 2025-2030verminderen, inzamelen,

hergebruiken, herontwerpen

 

Wij denken dat de wereld voor twee hele grote problemen staat: klimaatverandering en plasticvervuiling. Gelukkig is er een manier om ze allebei aan te pakken. Het begint met ‘circulaire’ en eindigt op ‘economie’. De circulaire economie gaat over het met respect behandelen van plastic. Er minder van gebruiken. Het niet laten slingeren. Het recyclen, opnieuw en opnieuw (en daarna nog een paar keer).


verminderen

2.500 ton minder plastic

Door het gebruiken van gerecycled en plantaardig plastic houden we onze CO2-uitstoot laag. We willen de hoeveelheid plastic per flesje verminderen, waardoor we in totaal 2.500 ton minder plastic gebruiken in 2023.

reduce plastic bottle

inzamelen

samen maken we plastic beter

Het is van groot belang dat we de manier van plasticproductie en -gebruik veranderen. We zijn de trotste oprichters van een innovatief plasticproject: de UK Plastic Pact. Daarnaast zijn we we een van de oprichters van de New Plastics Economy Global Commitment en doen we er alles aan om statiegeldsystemen te steunen in Europa. Zo zijn we nu al deel van het statiegeldsysteem in Denemarken en Zweden, en hebben we campagne gevoerd om deel uit te maken van het recyclesysteem in Nederland. En met succes, want het statiegeldsysteem is nu aangepast zodat onze sap- en smoothieflessen ook ingeleverd kunnen worden.

plastic pact

recycle

een gids voor het recyclen van onze verpakkingen

(al onze flesjes zijn 100% recyclebaar)

recycling guide

herontwerpen

de flesjes van de toekomst

We zijn continu bezig met het verbeteren van onze verpakkingen. Gedurende de jaren hebben we veel goede ideeën gehad, hoewel sommige een beetje té vooruitstrevend waren.

Op dit moment is plastic een van de koolstofarmste manieren om onze drankjes bij de mensen te krijgen. Dat betekent dat het een goed materiaal is om de klimaatverandering aan te pakken. Maar dat het op dit moment een van de beste opties is, wil niet zeggen dat het dat altijd zal zijn. We hebben een team bij innocent dat onvermoeibaar onderzoekt of er duurzamere manieren zijn voor onze verpakkingen. Totdat de perfecte oplossing is gevonden (totaal geen druk verder, ahum), streven we ernaar om al onze flessen van 100% hernieuwbaar of gerecycled materiaal* te maken.

Op dit moment werken we aan een nog duurzamere fles die gemaakt is van 50% gerecycled plastic en 50% plantaardig plastic. Het is gemakkelijk te recyclen, koolstofarm en bevat absoluut geen nieuw, uit olie gemaakt plastic. Niemand heeft ooit eerder zo'n fles gemaakt. Omdat het een mix is van plantaardig plastic en gerecycled plastic, kan het meerdere keren gerecycled worden dan een 100% gerecyclede plastic fles. Dus zolang mensen het in de juiste afvalbak blijven gooien, kunnen we er flessen van blijven maken. *Dat betekent dat we geen plastic op basis van virgin olie meer zullen gebruiken.

redesign bottle


Benieuwd naar alle details?

Plastic en recyclen is een ingewikkeld onderwerp. Bekijk antwoorden op vragen die ons eerder zijn gesteld.

sustainability signs