samen voor statiegeldheader
statiegeld fans

Sommige mensen zijn groot fan van Justin Bieber en sommigen van Bert en Ernie, maar wij zijn fan van statiegeld.

Op 1 juli 2021 is het statiegeldsysteem uitgebreid met kleine plastic flesjes. Maar sap- en smoothieflessen werden nog steeds niet toegelaten. Daarom zijn we een PETitie gestart en hebben we 11.284 handtekeningen verzameld. Met trots hebben we onze PETitie overhandigd aan de overheid om ze te overtuigen sap- en smoothieflessen toe te laten in het statiegeldsysteem.

people

het is gelukt

Begin 2022 kregen wij goed nieuws; we mochten vrijwillig toetreden tot het statiegeldsysteem. Daar hoefden we natuurlijk geen twee keer over na te denken. We zijn direct achter de schermen aan de slag gegaan.

We zijn ontzettend blij dat het gelukt is. We willen jullie daarom vragen om onze flessen in te leveren. Jullie zijn geweldig.

recycling

onze flessen

Je kunt het misschien niet zien, maar onze smoothieflesjes zijn de meest duurzame tot nu toe. Ze zijn gemaakt van 50% gerecycled plastic en 15% plantaardig plastic, en zijn 100% recyclebaar. Voor het plantaardige gedeelte gebruiken we een bijproduct van suikerriet dat melasse heet. We werken er hard aan om de flesjes nog duurzamer te maken, en we zijn goed op weg.

plastic

Zonder jullie was dit nooit gelukt.

PETje af. Bedankt.