wat we doen voor mensen


things-we-do-for-people-header

de medemens een handje helpen


Mensen zijn best bijzondere wezens. We zijn niet alleen grappig, slim en lief, we hebben ook een stel gespiegelde duimen en zijn grotendeels verantwoordelijk voor de uitvinding van chocoladetaart. Maar sommige mensen staan voor meer uitdagingen dan anderen, en we willen ons steentje bijdragen om de balans te herstellen. Daarom helpen we mensen met honger via de innocent foundation, helpen we eenzame ouderen met de Goedgemutste Breicampagne en werken we hard om het leven voor iedereen gelijk te maken. Nu maar duimen dan we dit allemaal gauw hebben opgelost.iets teruggeven

we doneren 10% van onze winst aan goede doelen

Al 25 jaar zijn we betrokken bij verenigingen en fantastische projecten. In totaal hebben we bijna 20 miljoen euro gedoneerd sinds we zijn begonnen. Niet slecht, toch?

giving-hero


de innocent foundation

Het grootste deel van die 10% gaat naar de innocent foundation, een onafhankelijke stichting die we in 2004 hebben opgericht om honger de wereld uit te helpen. De innocent foundation heeft twee hoofddoelen. Het eerste is het tegengaan van kindersterfte door honger, en het tweede is om de allerarmste gemeenschappen in de wereld te helpen zelfvoorzienend te worden. Ontdek meer over de foundation, wat ze doen en hoe innocent betrokken is.

foundation-hero

de Goedgemutste Breicampagne

In 2003 zijn wij begonnen met onze Goedgemutste Breicampagne, en daarna volgden er maar liefst vijftien edities. Onze geweldige vrijwilligers hebben in totaal meer dan 1,4 milljoen mutsjes gebreid, wat betekent dat we samen meer dan 284.000 euro hebben opgehaald voor het Nationaal Ouderenfonds. Als je ooit een mutsje hebt gemaakt of een goedgemutste smoothie hebt gekocht, heel erg bedankt. Je bent mutsnifiek.

big-knitopkomen voor gelijkheid

iedereen verdient het om gelijk behandeld te worden

Het klinkt misschien een beetje als een missverkiezing, maar het is waar. We willen een samenleving waarin iedereen goed wordt behandeld, eerlijk wordt betaald en gerespecteerd wordt in alles wat-ie doet. Dat lijkt ons niet teveel gevraagd. In de tussentijd zijn hier wat dingen die we doen om de daad bij het woord voegen.

equality hero


mensenrechten

Er zijn veel mensen nodig om onze drankjes te maken, en hoe ze worden behandeld is erg belangrijk voor ons. Ieder persoon op de planeet heeft fundamentele mensenrechten en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat die rechten worden gerespecteerd bij alles wat we doen.

 

human-rights-hero

inclusiviteit & diversiteit

Niemand zou kansen mogen mislopen vanwege leeftijd, geslacht, afkomst, geloofsovertuiging, seksuele voorkeur, beperking, mentale gezondheid of andere eigenschappen die hen uniek maken. Daarom doen we er alles aan om van innocent een inclusieve en diverse werkplek te maken.

diversity

de gendergelijkheidsindex

De gendergelijkheidsindex is een praktisch hulpmiddel om gelijkenissen in salaris voor mannen en vrouwen in een bedrijf te verbeteren. In 2023 behaalden we een score van 97/100, wat een grote overwinning is als je bedenkt dat de gemiddelde score voor bedrijven met minstens 50 werknemers 88/100 is.  

Dit is goed nieuws, maar we moeten er alles aan blijven doen om de 100/100 te halen en onszelf vertellen dat die dagen ver achter ons liggen. 

pay-gap


dingen die jij kunt doen


We hebben grote ambities om de wereld te veranderen, maar we kunnen het niet alleen. Om voor verandering te zorgen, hebben we andere bedrijven en mensen zoals jij nodig die met ons meedoen. Ontdek wat jij kunt doen om te helpen (sommige dingen zijn misschien makkelijker dan je denkt).