wat jij kunt doen


cosas que puedes hacer

zin om de wereld te redden?Greta. Gandhi. Attenborough. Een vrouw genaamd Lenie die moederloze zeehondenbaby's opving in een badje in haar achtertuin, nu ook wel bekend als Pieterburen. We hebben allemaal mensen nodig die bereid zijn op te komen voor het goede. Maar we hebben ook mensen nodig die bereid zijn om hun steentje bij te dragen, hoe klein dat steentje dan ook mag zijn.

We hebben grote dromen om van de wereld een gezondere en mooiere plek te maken om te leven, maar er is maar zoveel dat je in je eentje kunt doen. Om dingen écht te veranderen en beter te maken, hebben we mensen zoals jij nodig (en de bedrijven waarvoor je werkt) om mee te doen. Dit zijn een paar kleine tips die een verschil kunnen maken voor de planeet waarop we leven en voor de mensen met wie we ‘m delen.

 hoe je kunt helpen

bees

hoe je kunt helpen


beesals persoon

 

como persona


koop van B Corp bedrijven

Alle B Corp bedrijven moeten voldoen aan hele hoge ecologische en sociale normen. Dat betekent dat je geld altijd aan iets goeds wordt besteed. 

buy-from-b-crops

verklein je ecologische voetafdruk

We weten allemaal dat klimaatverandering een veelbesproken onderwerp is, en er zijn veel dingen die we samen kunnen doen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Wij vinden Do Nation erg handig; het helpt je uit te zoeken welke kleine dingen je kunt veranderen om je voetafdruk te verkleinen en je kunt berekenen hoeveel CO2 je daardoor minder uitstoot. We zijn ook groot fan van het Count Us In-project; 16 eenvoudige stappen om je CO2-uitstoot te verkleinen. Zij hebben als missie om een miljard mensen bij Count Us In te betrekken.

Do nation

compenseer

Het zijn niet alleen bedrijven die CO2-neutraal moeten worden. Mensen zouden het ook moeten doen. Als je alles hebt gedaan wat je kunt om je CO2-uitstoot te verminderen, zoek dan een onderneming die de rest voor je kan compenseren. Dan kun je met trots verkondigen hoe CO2-neutraal je bent. Dat is het geld meer dan waard. Voor de Grote Vergroening werken wij samen met Trees for All. Zij compenseren de CO2 met bosprojecten in het buitenland. Op de website van Trees for All kun je jouw jaarlijkse persoonlijke CO2-voetafdruk berekenen en deze compenseren. Ook kun je ervoor kiezen om een vliegreis, energieverbruik of nieuwe aankopen te compenseren.

carbon scissors

zoek duurzaam

Als je een simpele en gratis verandering zoekt, probeer dan eens Ecosia als zoekmachine. Het werkt net als elke andere zoekmachine, maar de winst wordt gebruikt om bomen te planten. Dus de volgende keer dat je het internet afstruint naar filmpjes van huppelende hondjes, kun je tegelijkertijd bomen planten.

laptop search

steun de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling

De VN-doelen voor duurzame ontwikkeling zijn ‘de blauwdruk voor het bereiken van een betere en duurzame toekomst voor iedereen’. Op de websitve van de VN staan 17 doelen, van een einde maken aan honger tot het verduurzamen van steden, en nuttige adviezen over hoe je de VN kunt steunen.

sustainable-development

als bedrijf


como negocio

word een B Corp

In 2018 zijn we een B Corp geworden en dat is een van de beste dingen die we ooit hebben gedaan. We hebben onze krachten gebundeld met meer dan 4000 andere bedrijven die ook in geloven in ondernemen als drijfveer voor het goede, en samen maken we deel uit van een beweging om ondernemen verantwoordelijker en duurzamer te maken. Zet de eerste stap om ook een B Corp te worden en vul een korte vragenlijst in over je bedrijf.

b-corp logo

breng je voetafdruk in kaart

Als je niet zeker weet wat de impact van je bedrijf is op de planeet, is het goed om te beginnen bij het in kaart brengen van je CO2-uitstoot. Wij zijn in 2004 begonnen met het in kaart brengen van onze voetafdruk en dat heeft ons geholpen om een aantal grote beslissingen te nemen over bijvoorbeeld verpakkingen en de manier waarop we ons fruit inkopen. Ga naar compareyourfootprint.com (ook een B Corp) om van start te gaan. Wil je liever iets op maat, dan raden we je aan om met een gespecialiseerde consultant te praten of om een heel slim persoon aan te nemen. Als je meer wilt weten over met wie wij hebben samengewerkt, laat het ons weten.

Do nation