wortels van ons fruitons beste peentje voor zetten


Onze groente en fruit komt van boerderijen van over de hele wereld. Onze mango's komen uit India. Onze sinaasappels uit Brazilië. Onze aardbeien uit Spanje. Maar we kiezen onze leveranciers niet zomaar. Hoewel het belangrijk is om altijd de lekkerste ingrediënten te vinden, is het nog belangrijker dat ze worden verbouwd volgens de principes van duurzame landbouw. Met andere woorden, ze moeten goed zijn voor de mensen die ze verbouwen en zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Bekijk de verhalen over onze ingrediënten hieronder en ontdek hoe we water hebben kunnen besparen door onze aardbeien te telen, hoe we het leven van bijen hebben kunnen verbeteren dankzij onze appelleveranciers, of hoe we boerengemeenschappen hebben kunnen steunen door kokosnoten met het Fairtrade-keurmerk te kopen.
minder dorstige aardbeien

Onze aardbeien lijken misschien op gewone aardbeien, maar ze zijn iets specialer. Ze hebben niet zoveel dorst als de doorsnee aardbei, waardoor onze boeren in Spanje enorm veel water kunnen besparen.

image of a hand picking strawberries

slim bewaterde mango's

Als het om water gaat, zijn mango’s erg kieskeurig. Bij te weinig regen groeien ze niet. Bij teveel regen worden ze zompig. Lees hoe we samenwerken met onze Indiase mangoboeren om voor de beste omstandigheden te zorgen.

image of a large mango fruit


zorgen voor kokosnoten

Door Fair Trade-kokosnoten te kopen, helpen we boeren op verschillende manieren. Van het herplanten van bomen tot projecten voor de lokale gemeenschap, het doel is om voor verandering te zorgen in de kokosnootindustrie.

man holding coconuts


de bodyguards

Hier laten we zien waarom groente en fruit goed voor je is. 

Image of fruits and greens