wortels van ons fruitons beste peentje voor zetten


We halen onze groente en fruit uit een winkel die we de wereld* noemen. Mango's uit India. Sinaasappels uit Brazilië. Aardbeien uit Spanje. Maar we kiezen niet zomaar boerderijen. Hoewel het belangrijk is om aan de lekkerste ingrediënten te komen is het nóg belangrijker dat we ze inkopen op een manier die zowel duurzaam is als eerlijk voor de mensen die ze verbouwen en de planeet waarop ze worden verbouwd. Lees de verhalen hieronder en ontdek hoe we water hebben bespaard bij onze aardbeientelers, hoe we bijen hebben geholpen samen met een aantal van onze appelleveranciers en hoe we samenlevingen hebben gesteund door Fair Trade-kokosnoten te kopen.

*let op: niet de wereldwinkel
minder dorstige aardbeien

Onze aardbeien lijken misschien op gewone aardbeien, maar ze zijn iets specialer. Ze hebben niet zoveel dorst als de doorsnee aardbei, waardoor onze boeren in Spanje enorm veel water kunnen besparen.

image of a hand picking strawberries

slim bewaterde mango's

Als het om water gaat, zijn mango’s erg kieskeurig. Bij te weinig regen groeien ze niet. Bij teveel regen worden ze zompig. Lees hoe we samenwerken met onze Indiase mangoboeren om voor de beste omstandigheden te zorgen.

image of a large mango fruit


zorgen voor kokosnoten

Door Fair Trade-kokosnoten te kopen, helpen we boeren op verschillende manieren. Van het herplanten van bomen tot projecten voor de lokale gemeenschap, het doel is om voor verandering te zorgen in de kokosnootindustrie.

man holding coconuts


zorgen voor kokosnoten

Ons fruit zorgt voor onze boeren en onze planeet. Bekijk hier hoe het fruit voor jouw lichaam zorgt.

Image of fruits and greens