slim bewaterde mango'sMango’s zijn mooi-weer-vruchten. Als er te veel of te weinig regen valt, groeien ze niet goed. Wij halen de meeste van onze mango's uit India, een land met een heftig regenseizoen. Dus wilden we onze mangoboeren hepen er het beste van te maken. Dit hebben we gedaan door hen duurzame manieren te leren om water te besparen. Zoals indammen, waarbij de grond op een speciale manier rond de wortels van de mangoboom wordt geplaatst, zodat de boom water vasthoudt en gezond blijft. Dat zorgt voor veel blijere mango's. 

Na met onze boeren te hebben gesproken, kwamen we erachter dat de manier waarop ze chemicaliën gebruikten ook een probleem was. De juiste chemicaliën op het juiste moment gebruiken (op een veilige manier) is heel belangrijk.

We wilden hen graag helpen hun mango's zo duurzaam en veilig mogelijk te verbouwen, dus hebben we samengewerkt om deze problemen aan te pakken. Na een paar jaar hebben we met een groep boeren de FSA (Farm Sustainability Assessment) uitgerold om hen hiervoor de juiste handvaten te geven.

mango


goede ideeën werpen hun vruchten afSindsdien hebben we gezien dat deze duurzame methoden echt verschil maken. Het indammen is een groot succes geweest en we hebben boeren geleerd hoe ze op het juiste moment gerichtere chemische sprays kunnen gebruiken. Dat leidt tot gezonder fruit, veiligere boerderijen en 80% besparing voor de boer op kosten voor chemische middelen.

We hebben ook gezorgd voor betere arbeidsomstandigheden op de boerderijen. Dit hebben we gedaan door toiletten te bouwen en containers voor chemisch afval te regelen. Hierdoor is het voor boeren makkelijker geworden om plukkers te vinden die blijven plakken.

Het goede nieuws is dat de opbrengsten van boeren die hun mango's op deze manier verbouwden 48% hoger lag dan van boeren die dat niet deden. Maar dit is pas het begin. We willen ons programma voor duurzame mango's verder ontwikkelen door te investeren in leiderschapstraining voor boeren. Dit zal boeren aanmoedigen om zelf met geweldige ideeën te komen om mango's duurzamer te verbouwen en om andere dingen te verbeteren die voor hun belangrijk zijn.