farmer innovation fundde landbouw van de toekomst financieren

Bij innocent zijn we groot fan van groente & fruit. We blenden, persen en pletten het al meer dan twintig jaar in flessen om zoveel mogelijk mensen van het goede van groente & fruit te voorzien. Maar hoe geweldig groente en fruit ook zijn, vormen ze ook het grootste deel van onze ecologische voetafdruk – zo’n 57% van onze totale uitstoot, om precies te zijn. Die uitstoot komt van het verbouwen, het transport naar onze Blender en het in de handen van onze drinkers krijgen.

We zouden geen groente en fruit hebben zonder onze planeet waarop het groeit, dus we willen onze CO2-voetafdruk zo laag mogelijk houden - te beginnen met een reductie van 50% van onze scope 3-uitstoot in 2030. We doen van alles om ons daarbij te helpen, waaronder het Farmer Innovation Fund dat we in 2021 lanceerden.

Het is een jaarlijkse pot met geld die onze leveranciers helpt om ook in de toekomst groente en fruit te kunnen blijven verbouwen. Het Farmer Innovation Fund ondersteunt hen bij de overstap naar regeneratieve landbouwmethoden die de gezondheid van de bodem, watervoorraden, biodiversiteit en het klimaat verbeteren en beschermen. Omdat het fonds een van de belangrijkste manieren is waarop we de CO2-uitstoot in onze keten kunnen verlagen, zullen we er in 2024 tot 1 miljoen pond in stoppen.

We zijn enthousiast om samen te blijven werken met de boeren die al betrokken zijn, en nog enthousiaster om op zoek te gaan naar meer heldhaftige telers die zich het komende jaar bij de missie willen aansluiten.

Lees meer over hoe onze eerdere winnaars het Farmer Innovation Fund gebruiken om de CO2-uitstoot van hun boerderijen te verminderen.

farming

high-tech druiven in Spanje

Dit is Gonzalo, de CEO van Agrarias Manchegas, en zijn bedrijfsadviseur Emilia. De Spaanse boerderij levert al jaren druivensap aan innocent en duurzame landbouw is altijd belangrijk geweest voor Gonzalo en zijn familie. Nu helpt het Farmer Innovation Fund hen om hun landbouwpraktijken te verduurzamen. Ze hebben het geld gebruikt om machines (zoals een mulcher) en apparatuur (zoals meetstations) te kopen. Dankzij het geld konden ze deze handige spullen sneller en allemaal tegelijk kopen. Nu werkt het samen als een ecosysteem om hun landbouw duurzamer te maken.

 

innocent-welcome-sign

ananassen in Costa Rica

Frutilight zijn de legendes die onze ananas telen in Costa Rica, en het Farmer Innovation Fund heeft hen geholpen om niet één, niet twee, maar drie slimme koolstofbeperkende projecten uit te voeren:

fruitlight

 

mest

Ze zijn overgestapt op een speciale mest die gebruik maakt van nanotechnologie om hun grond precies de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft. Dat betekent dat ze minder afval produceren, omdat ze elke keer de juiste hoeveelheid mest gebruiken.

 

bamboe kweken

Ze zijn begonnen met het kweken van bamboe in de ongebruikte delen van hun boerderij, wat de kwaliteit van hun grond verbetert en meer koolstof uit de atmosfeer verwijdert dan de gemiddelde boom (bamboe groeit zes keer sneller). Woehoe bamboe.

 

ananaspallets

Als klap op de vuurpijl zijn de pallets die ze gebruiken voor het verpakken en verzenden van ananassap nu gemaakt van de bamboe die ze zelf verbouwen in plaats van hout. Dat maakt het transport van hun ananassen duurzamer dan ooit.
sappig onderzoek

In 2021 financierden we ook onderzoek door de Braziliaanse landbouwonderzoeksorganisatie EMBRAPA en het fonds voor de bescherming van citrusvruchten (Fundecitrus). Zij zijn de eersten die een beter begrip proberen te krijgen van hoeveel koolstof kan worden opgenomen door sinaasappelbomen en wilde natuurgebieden van ongeveer 5.000 boerderijen in Brazilië.

 

Na het meten van het koolstofgehalte in de bladeren, takken, stammen en wortels van de bomen, hebben ze aangetoond dat één sinaasappelboom ongeveer 50 kg koolstof opslaat. En door een schatting te maken van de koolstofvoorraden in de levende biomassa en de bodem van ongeveer een half miljoen hectare land (dat is hetzelfde als een half miljoen voetbalvelden), hebben ze berekend dat ongeveer 133 miljoen ton CO2 wordt opgeslagen door de boerderijen in de belangrijkste sinaasappelproducerende regio van Brazilië.

                                                         

Tot nu toe zijn er 314 verschillende soorten vogels, zoogdieren, reptielen en amfibieën gezien die in en rond de boerderijen leven. Ongeveer 85% daarvan waren vogels, 9% zoogdieren en 6% reptielen en amfibieën. Dat zijn er al een boel, maar ze verwachten nog meer soorten te zien als de experts blijven monitoren.

our-shiny-new-bcorp-score