boordevol goede dingenWe weten allemaal dat groente en fruit goed voor je is, omdat het boordevol zit met vitamines, mineralen, vezels en fytonutriënten. Om deze handige voedingsstoffen binnen te krijgen, is het belangrijk een regenboog aan groente en fruit te eten (of drinken).

Voor onze smoothies en sappen gebruiken we meer dan 32 verschillende soorten van de beste groente en het beste fruit, en we stoppen er minstens vijf in elk drankje. Lees hier waarom dit goede spul van Moeder Natuur eigenlijk goed voor je is, en hoe het bijdraagt tot een gezond en gelukkig lichaam.vitamines en mineralen


Er zijn dertien soorten vitamines en nog veel meer mineralen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Al onze smoothies en sappen bevatten van nature meerdere van deze micronutriënten (een mooi woord voor vitamines en mineralen).


Onze aardbei & banaan-smoothie was één van de eerste die we hebben gemaakt en is nog steeds een topper. Niet alleen smaakt het drankje naar zomer, het zit ook stampvol micronutriënten zoals foliumzuur, mangaan, kalium en vitamine C. Lees verder om erachter te komen wat deze stofjes voor je kunnen doen.zo helpen ze

how they help the body

zo helpt foliumzuur

Foliumzuur is nodig voor een normale werking van je hersenen, immuunsysteem en bloedaanmaak. Het helpt ook bij het verminderen van vermoeidheid, het proces van celdeling en normale aminozuursynthese.

zo helpt kalium

Kalium is nodig voor een normale werking van je zenuwstelsel, spieren en bloeddruk.

zo helpt mangaan

Mangaan zorgt voor een normale vorming van bindweefsel, het onderhouden van botten en een normaal energieleverend metabolisme. Het beschermt je cellen ook tegen oxidatieve stress.

zo helpt vitamine C

Vitamine C ondersteunt de normale werking van je immuunsysteem, verhoogt de ijzeropname en helpt vermoeidheid te verminderen. Een glas met 150 ml sinaasappelsap met vruchtvlees is goed voor 46% van je dagelijkse portie vitamine C.

Geniet van onze drankjes als onderdeel van een gezonde levensstijl en evenwichtige voeding.fytonutriënten


Als je graag slim wilt overkomen, laat dan een paar keer het woord fytonutriënten (spreek uit als 'fie-to-nutriënten') vallen. Fytonutriënten staat voor een hele rits natuurlijke plantaardige stoffen die voorkomen in fruit, groente, peulvruchten en volkoren granen. Er bestaan meer dan 5.000 fytonutriënten en ze geven planten hun kleur, smaak en geur. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de functie van fytonutriënten voor het menselijk lichaam, en we weten al dat ze als antioxidant werken en ontstekingsremmende eigenschappen hebben die het risico op sommige chronische aandoeningen helpen verminderen.1

We hebben een paar wetenschappers van de Universiteit van Aberdeen gevraagd om de fytonutriënten in onze sappen en smoothies te onderzoeken. Ze ontdekten verschillende soorten in onze drankjes. Zo heeft onze aardbei en banaansmoothie het grootste scala aan fytonutriënten (inclusief ferulazuur en chlorogeenzuur) en ons sinaasappelsap zit het meeste van type 1 (dat is hesperidine). De onderzoekers waren zo lief om hun bevindingen op te schrijven en te publiceren. Het heeft misschien niet de literatuurprijs gewonnen, maar wij vinden het best interessant. Dus pak een kopje tee en ga er eens lekker voor zitten. zet een kopje thee, plof op de bank neer en ga er lekker voor zitten.

1. Wang X, Ouyang YY, Liu J, Zhu MM, Zhao G, et al. (2014) Fruit and vegetable consumption and mortality from all causes, cardiovascular disease, and cancer: systematic review and dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. BMJ 349: 14.vezels


Vezels hebben we bewust voor het laatst bewaard. Hoewel vezels heel goed voor je zijn, kun je er lastig over praten zonder dat het onsmakelijk wordt. Het komt erop neer dat vezels dingen zijn die niet door je darmen verteerd worden en belangrijk zijn voor een goede spijsvertering. Veel vezels binnenkrijgen wordt gelinkt aan een lager risico op hartaandoeningen, beroertes, diabetes type 2 en darmkanker. Gelukt zonder onsmakelijk te zijn?

Veel mensen krijgen niet voldoende vezels binnen. We zouden ongeveer 30 gram vezels per dag moeten eten of drinken, maar daar komt de meerderheid van ons niet aan.

Al onze smoothies zijn een natuurlijke bron van vezels en bevatten 1-4 gram per portie van 150 ml. De vezels in onze smoothies zijn dezelfde als die in een stuk fruit of groente. We hebben dit getest in een laboratorium van de Universiteit van Leeds. Onder een microscoop zien de vezelcellen er precies zo uit als de vezels die je in stukken groente of fruit aantreft. Dus dat is goed nieuws. Voor iedereen die graag onderzoek leest over fibreuze celstructuren, neem hier een kijkje.1


brimming podium


Veel mensen in krijgen niet genoeg vezels binnen via voeding. We zouden ongeveer 30 gram vezels per dag zouden moeten eten of drinken, maar de de meeste volwassenen krijgen veel minder binnen dan dat.

Al onze smoothies zijn een natuurlijke bron van vezels en bevatten 1-4 gram per portie van 150 ml. Als je je afvraagt of de vezels in een van onze smoothies dezelfde zijn als die in een stuk fruit of groente zitten, dat is zo. We namen een paar flessen mee naar de laboratoria van de Universiteit van Leeds en onder een microscoop zien de vezelcellen er net zo uit als die je in hele groenten en stukken fruit zou aantreffen. Dus dat is goed nieuws. Aan iedereen die graag onderzoek leest over fibreuze celstructuren, neem hier een kijkje.

 1.https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/how-to-get-more-fibre-into-your-diet