waar gaat de Grote Vergroening over?Bij innocent zijn we dromers. Maar voor elke kleine droom (hopen dat er geen rij staat bij dat ene koffietentje), hebben we ook veel grotere. Grote belangrijke dromen om van deze wereld een betere plek te maken, al is het maar een klein beetje.


Een van die dromen is om bij te dragen aan een gezondere planeet - een plek waar mens en natuur samen tot bloei kunnen komen. Dit betekent dingen doen zoals het verlagen van uitstoot, het bouwen van onze superduurzame fabriek in Rotterdam en de natuur helpen om zoveel mogelijk CO₂ op te kunnen nemen.
en hoe is ons sinaasappelsap klimaatneutraal?


vervolgens werken we samen met onze partner Southpole om projecten te ondersteunen die dezelfde hoeveelheid CO₂ wegnemen of voorkomen van terechtkomen in de lucht

scroll naar beneden voor alle details over onze CO₂-compensatie-projecten

co2

zo blijft het klimaatneutraal

(we gebruiken ook sinaasappels in plaats van een stapel kolen)

tree

daarnaast gaat een deel van de kosten van ons sap naar lokale projecten die de natuur helpen herstellen

coin

en natuurlijk zijn we al hard aan het werk om onze uitstoot te verlagen in lijn met onze wetenschappelijk onderbouwde doelen

chart

we berekenen hoeveel CO₂ er vrijkomt bij het maken van een fles van ons sinaasappelsap

bottlehier lees je wat meer over die compenserende projecten:


guanaré Forest Restoration

Herstelt beschadigde graslanden in Uruguay om de bodemkwaliteit en biodiversiteit te verbeteren en CO₂ uit de atmosfeer op te zuigen. Creëert ook werkgelegenheid in dit landelijke deel van het land.

forest

envira Amazonia Tropical Forest Conservation

Behoudt en beschermt Braziliaans tropisch bos tegen houtkap en groeiende veeboerderijen. Helpt ook de biodiversiteit en ondersteunt lokale gemeenschappen door programma's voor duurzame landbouw.

goat

vaupés Forest Protection

Helpt 75 gemeenschappen in Colombia die generaties lang hun Amazonewoud hebben beschermd. Ondersteunt ook duurzaam landgebruik en zorgt voor voedsel en banen voor de lokale bevolking.

vaupes


ja, maar je hebt nog steeds niet verteld wat vergroenen is


Sorry. Vergroenen betekent in feite het teruggeven van plekken aan de natuur door ervoor te zorgen, deze te beplanten en groen te helpen groeien. Dit slaat CO₂ op, helpt de biodiversiteit en verbetert onze gezondheid en ons welzijn. En alles gaat er waarschijnlijk ook wat lekkerder door ruiken.

En we gaan veel vergroenen. Het plan is zelfs om tegen 2025 2 miljoen hectare land te herstellen. (Dat is zo groot als de helft van Nederland, mocht je je dat afvragen.)

co2


waarom doen we dit ook alweer?

Nou, we zitten in een klimaatcrisis. Een noodgeval. Grote paniek. Hoe je het ook wilt noemen - er is te veel CO₂ in de atmosfeer en dat is slecht voor onze planeet. De temperatuur van de planeet stijgt, en als wij er niet snel iets aan doen, loopt het niet goed af.

this is not fine

dit is wat we al doen

We weten dat het belangrijkste dat we kunnen doen om de klimaatcrisis aan te pakken, het verlagen van onze uitstoot is. Daarom bouwen we een duurzame fabriek en proberen we onze uitstoot te verlagen bij alles wat we doen. 

Als je wat meer wil weten, klik dan hier om gedetailleerder te bekijken wat we van plan zijn. Het is een soort supergeheime infoclub voor klimaatneeds.

blender

en dit doen we dit jaar

We investeren in hoogwaardige compenserende projecten om de uitstoot te compenseren van elke fles sinaasappelsap die we dit jaar verkopen. We werken ook samen met lokale organisaties om bossen en fruitboomgaarden in Europa aan te leggen en te beschermen, en vragen jullie om ook mee te doen en zelf te vergroenen.

Hier lees je meer over wat we in jouw regio van plan zijn (en hoe je mee kunt).

fireman in forest


als je gek bent op tijdlijnen, hebben we iets leuks voor je:


Check out what we're doing about that pesky thing called carbon and how we're on a journey to being carbon neutral by 2025.

2019

We slagen erin onze uitstoot per drankje met 5% te verlagen over de afgelopen 2 jaar.

co2 -5%

2020

We hebben onze Science Based Targets laten goedkeuren. Dit betekent dat we de uitstoot in onze operatie (scope 1 en 2 voor de klimaatnerds) tot nul moeten verlagen in 2030. Ook moeten we in dezelfde tijd de uitstoot van elk product (scope 3) met 50% verlagen (ten opzichte van 2019).

book

2021

Onze gloednieuwe duurzame blender opent. We kopen ook een paar best wel toffe elektrische vrachtwagens.

bus

2022

We stellen ons als doel om in 2040 net zero te zijn (dit betekent dat we onze uitstoot tegen die tijd met 80-90% moeten verlagen).

pensil

2022

We lanceren ons eerste klimaatneutrale product als onderdeel van de Grote Vergroening.

bottle

2023

We moeten onze uitstoot per drankje met 20% verlagen.

bottle

2025

We worden een klimaatneutraal bedrijf op alle gebieden van uitstoot.

co2 -50%

2030

We moeten onze scope 3-uitstoot (distributieketen) met 50% per drankje verlagen.

We moeten onze scope 1&2-uitstoot (kantoor & voertuigen) verlagen tot nul.

2040

2040

We zullen net zero zijn (verlaging van 80-90% van de uitstoot).

2040


we beloven 2 miljoen hectare land te helpen beschermen en herstellen