Menu

Untitled Document

Op 1 juli 2021 is het statiegeldsysteem uitgebreid. Maar sap- en smoothieflessen worden nog steeds niet toegelaten.

Omdat wij groot fan zijn van statiegeld, willen we dat sap- en smoothieflessen ook worden opgenomen in het Nederlandse statiegeldsysteem. Daarom lanceren we onze PETitie.

Help ons door het tekenen van de PETitie, zodat we onze flessen kunnen recyclen. Steeds opnieuw.

waarom we statiegeld willen

Sap- en smoothieflessen zijn op dit moment uitgesloten van het statiegeldsysteem. Wij denken dat deze onderverdeling wat achterhaald is, aangezien de recyclingtechnologieën de laatste jaren sterk zijn verbeterd, en in veel andere landen zitten ze wel in het systeem. Het toevoegen van sap- en smoothieflessen heeft flink wat voordelen:

  • 100 miljoen extra plastic (PET) flessen kunnen worden gerecycled
  • 95% van de flessen met statiegeld worden ingeleverd
  • alle flessen in het statiegeldsysteem kunnen gerecycled worden

Met de PETitie willen we zoveel mogelijk handtekeningen ophalen, om te laten zien hoe belangrijk het is om het statiegeldsysteem nog verder uit te breiden.

hoe je de PETitie kunt tekenen

met jouw handtekening starten we de recyclerevolutie

  • om de PETitie te tekenen op petities.nl

  • je ontvangt een e-mail van petities.nl om je onderteking te bevestigen

  • geef jezelf een schouderklopje. Die heb je verdiend

waarom we PET gebruiken

Wij denken dat PET het meest duurzame materiaal is om onze drankjes in te verpakken. Vergeleken met bijvoorbeeld glas heeft het een veel lagere CO2-voetafdruk, een derde om precies te zijn. Dat scheelt nogal voor de planeet.

Ook is PET goed te recyclen, en dat is essentieel voor een circulaire economie. Hoe meer flessen gerecycled worden, hoe meer gerecycled plastic we kunnen gebruiken om weer opnieuw flessen te maken.

De meeste van onze flessen bestaan al uit minimaal 50% gerecycled PET, en veel hebben ook nog eens plantaardig plastic. In 2024 hopen we al onze flessen voor 100% uit rPET en plantaardig plastic te kunnen maken.