Menu

Untitled Document

terug naar goed tot in de kern

human rights

Er zijn veel mensen nodig om onze drankjes te maken. Of ze nou bij ons op kantoor werken, of ergens anders in de logistieke keten: we vinden het ontzettend belangrijk dat ze goed worden behandeld. Ieder mens heeft fundamentele mensenrechten en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat die rechten beschermd zijn binnen ons bedrijf.

Daarom hebben we ons innocent-mensenrechtenbeleid samengesteld. Dat kun je hier lezen. Het is misschien niet het werk van Harry Mulisch, maar we vinden het ontzettend belangrijk om verwachtingen te scheppen voor ons bedrijf en voor onze leveranciers. Dit gaat hand in hand met de risicoanalyse die wij uitvoeren. Zo brengen wij in kaart welke landen en ingrediënten een mogelijk risico vormen vanuit een milieu- of mensenrechtenoogpunt.

Een risico begrijpen is de eerste stap. Iets aan het risico doen: veel belangrijker. Daarom werken we er hard aan om onze leveranciers aan alle internationale duurzaamheidsstandaarden te laten voldoen. Daar valt ook het beschermen van mensenrechten onder. Je kunt hier meer lezen over hoe we dat doen op onze boerderijen en hier over onze fabrieken. Het harde werk stopt daar niet. Lees bijvoorbeeld eens onze verklaring over moderne slavernij. Hier vind je uitleg over wat wij allemaal doen om het risico op mensenrechtenschending binnen ons bedrijf en binnen de logistieke keten zo klein mogelijk te maken.

Moderne slavernij is een lastig probleem om te tackelen. Maar het is heel belangrijk. We kijken uit naar een druk jaar waarin we er alles aan doen om er zeker van te zijn dat er in ons bedrijf geen sprake van is. En binnen onze logistieke keten ook niet.